Počet stránek ve webu: 43.214


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.623.532

Exekuce předsedy, disponenta klubu - hrozí zabavení peněz na účtu klubu?

Odesláno: 
Otevřeno 1376 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat dostal jsem se do problémů s exekucí v osobním životě. Ale zároveň mám fotbalový klub kde jsem předseda i disponent bankovního účtu. Může exekuce zasáhnout nějak i tam? Peníze v klubu nejsou mé takže je to pro mě starost. Proto se obracím s dotazem na Vás. Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, teoreticky by se to stát nemělo, prakticky to však není zcela vyloučeno, proto Vám doporučuji, abyste dispoziční právo k účtu ve spolku buď u sebe zrušil a převedl na jinou osobu. Pokud to není možné, bylo by vhodné, abyste dispoziční právo udělil i někomu jinému (jinému členu FK). Pokud by byly zabaveny peníze spolku bylo by v tomto případě podat návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb. Argumentace by byla následující, že se dožadujete zastavení exekuce přikázáním pohledávky z účtu spolku, protože povinným jste Vy jako fyzická osoba a nikoli tento spolek (fotbalový klub), že exekučním příkazem byl tedy postižen majetek třetí osoby odlišné od povinného, což jej zákonným důvodem pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu. K návrh na zastavení exekuce by bylo dobré doložit úředně ověřenou kopii o zřízení blokovaného účtu spolku a popř. i výpis z tohoto účtu, ze kterého bude zřejmý majitel účtu.
Mám za to, že se to nestane a můžete být klidný, ale kdyby k tomu došlo budete vědět co máte dělat. Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy.