Počet stránek ve webu: 43.191


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.611.544

Majetek v domácnosti.

Odesláno: 
Otevřeno 135 x
1 odpověď
 
Dobrý den, z důvodu vyšších dluhu přemýšlím o insolvenci. Pročítal jsem si jak to přibližně chodí a jaká jsou pravidla. Vím že od 1.6.2019 se musí prodat movitý majetek. Jde mi o to že žiji s přítelkyní ve společné domácnosti avšak veškeré domácí spotřebiče nádobí vybavení atd je její a kupovalaho že svých úspor. Já mám v bytě pouze oblečení notebook a telefon. Co musíme udělat pro to aby nebylo vybavení bytu součástí prodeje? Jedná se o veškerý nábytek, TV, sporák, xbox, lednička, pračka, myčka, sušička, příbory nádobí atd. Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

pokud podáte insolvenční návrh, jste účastníkem (navrhovatelem, dlužníkem) pouze vy, a soud tedy bude zajímat pouze váš majetek. Součástí insolvenčního návrhu je i seznam majetku, kde tedy uvedete pouze věci náležející vám.
Kromě toho máte "chráněnou" domácnost do hodnoty v přibližné výši 30.000 Kč. Insolvenční správce by se tak neměl zajímat o obvyklou výbavu domácnosti. Co se týče elektroniky (notebook, telefon), musela by mít takovou hodnotu, aby z prodeje mohl insolvenční správce uspokojit svoji odměnu za prodej movité věci a zbylý výtěžek z prodeje šel na uspokojení věřitelů.