Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím o radu jak postupovat v případě, kdy se nedodrží pravomocné Usnesení o nabytí dědictví. A to sice přeplatek za energie fy ČEZ. Usnesení jsem doložila na zákaznickém centru, uvedla účet, na který má být přeplatek vrácen - vše mám potvrzeno. Ovšem přeplatek vrátili na účet, ze kterého byly prováděny platby v měsících po smrti klienta.

Platby prováděla tchyně, která má v domě věcné břemeno bydlení a potřebovala elektřinu. Poměrnou část přeplatku jsem jí zaplatila ze svého. Na ČEZu jsem řešila přes Zákaznickou linku i přes Zákaznické centrum, podala jsem oficiálně reklamaci. Ale stále nemám žádnou odpověď. Odběrné místo bylo do 11.1.2024 psáno na zemřelého, poté jsem ho zrušila. A mám dojem, že nikdo kromě dědice nemá na vypořádání (jak nedoplatky tak přeplatky) nárok. Můžete mi to, prosím, potvrdit a případně poradit postup jak to co nejjednodušeji s ČEZem vyřešit? Nelze přes platební příkaz na základě Usnesení? Děkuji za Váš čas a ochotu, Mariana.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud to dobře chápu, tak přeplatek ČEZ vyplatil, ale na špatný účet patřící tchýni. Pokud je to skutečně tak, tak to není ČEZ, ale tchýně, která Vám má přeplatek vyplatit, jelikož se bezdůvodně obohatila. Doporučoval bych tedy tchýni vyzvat k vyplacení se sdělením účtu. Pokud by k úhradě nedošlo, pak je možné podat návrh na vydání platebního rozkazu,

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.