Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V práci nám je nabízen nákup zboží na firmu s předprodejem do soukromého vlastnictví bez odvodu DPH. Takové obchody se domlouvají a platí "za zavřenými" dveřmi beze svědků. Nyní se mě ve firmě chtějí zbavit - donutit k odchodu na dohodu bez odstupného. Což se mi nechce přijít o 3 výplaty. Zničehonic najednou začal hledat věc, kterou mi prodal.

Prý, kam se ve firmě poděla. Nechtěl jsem nahlas říci - tu jste mi časem přeprodal. Daná věc má sériové číslo a snadno by při domovní prohlídce dokázal že to je "jeho". Nyní mám obavu, aby to nenahlásil policii.   Nemám jak dokázat, že jsem za to zaplatil a v práci to neukradl. Teoreticky se toho mohu zbavit a celé to zapřít?

 

ODPOVĚĎ:
Pokud není žádný důkaz o prodeji věci, neexistují svědci a nelze jakkoli prokázat, že převod vlastnictví proběhl se souhlasem původního majitele, může skutečně vzniknout problém.
Doporučuji podle toho, o jakou věc se jedná, situaci projednat s advokátem, který s ohledem na konkrétní okolnosti doporučí postup. Kontakt na advokáta naleznete na www.advokatikomora.cz

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.