Počet stránek ve webu: 43.214

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měli jsme odletět do Benátek 15.11.2019 s cestovní agenturou INVIA. Bohužel se v Benátkách zhoršilo počasí natolik, že jsme se rozhodli nikám neodletět.
https://echo24.cz/a/SxtDq/video-povodne-v-benatkach-skoro-cele-historicke-centrum-je-pod-vodou

Podle cestovní agentury CA INVIA je počasí "úplně v pořádku". Nikdo se neobtěžoval nás ani informovat co se v Benátkách děje. Prý musí MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ zakázat vycestování do Benátek. Takže jsme zavolali na ministerstvo zahraničních věcí a tam nám bylo řečeno že: "MZV NEMŮŽE ZAKÁZAT VYCESTOVÁNÍ Z ČR, MŮŽE TO POUZE DOPORUČIT." Což se také stalo:
https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/italie_informace_k_zaplavam_v_benatkach.html
Od této doby se na STORNO, CA INVIA nevyjádřila a nereaguje ani na vzkazy. S pozdravem Vlastimil.

 

ODPOVĚĎ:
Zákon k tomuto uvádí:
Zákazník má právo odstoupit od smlouvy před zahájením zájezdu bez zaplacení odstupného, jestliže v místě určení cesty nebo pobytu nebo jeho bezprostředním okolí nastaly nevyhnutelné a mimořádné okolnosti, které mají významný dopad na poskytování zájezdu nebo na přepravu osob do místa určení cesty nebo pobytu. V takovém případě má zákazník právo na vrácení veškerých uhrazených plateb za zájezd, nemá však právo na náhradu škody.
Za takové mimořádné okolnosti lze považovat i např. živelné pohromy jako povodeň. Dle zákona tak vzniká právo na vrácení veškerých hrazených částek, nemůžete ovšem žádat náhradu vzniklé škody.  


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Může ministerstvo zahraničních věcí zakázat vycestování do zahraničí nebo jen nedoporučit? - vliv na storno dovolené, zájezdu u cestovní kanceláře, cestovní agentury
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.