Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.582

Jak se vyhnout exekuci majetku osoby blízké u které bydlím (jsem dlužník)

Odesláno: 
Otevřeno 834 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
mám dotaz a asi budu i znát odpověď, ale nevím vše. Dlužím cca 1.200.000 Kč. Chtěl bych do insolvence (výplatu na to mám, abych uhradil minimálně 30%), ale problém je v tom, že to jsou půjčky, kde je zaplacena jenom jedna splátka, nebo dokonce ani jedna. A jsou v tom i půjčky, které se mají zaplatit do měsíce. Přiznám se, jsou to dluhy z hraní automatů, ale vím, že do insolvence se to uvádět nemá, ale nějak nevím co bych tam měl napsat, aby to bylo alespoň trochu uvěřitelné. Taky jsem tento měsíc přestal úplně vše platit, protože jsem prostě neměl peníze a tak v nejbližší době budu očekávat bombardování od věřitelů a později exekuce. Bydlím se sestrou a nechci, aby tu něco případní exekutoři vzali, tak se chci zeptat, co je lepší. Odstěhovat se do podnájmu a oni by sem pak vlastně nemohli, nebo by stačilo uzavřít se sestrou nájemní smlouvu s tím, že obývám jenom jeden pokoj a nic nevlastním, nebo máte jinou radu? Vím, že je to hodně špatná situace. Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, já bych tu insolvenci zkusila, ale s tím, že se budete muset léčit, abyste hraní dostal pod kontrolu a netvořil nové a další dluhy, na jejichž úhradu byste neměl peníze, což by bylo i důvodem pro zrušení oddlužení a prohlášení konkursu na Vaši osobu. Popřípadě počkejte na novelu insolvenčního zákona, která by měla platit od ledna 2018, ale do té doby je nutné mít hraní zvládnuté.
Pokud čekáte exekuce je možné se skutečně odstěhovat, nebo lze sepsat nájemní smlouvu se sestrou, ale zde stále existuje riziko zabavení sestřiných věcí.
 
Děkuji za odpověď, hrát už nechci, dostal jsem se na pomyslné dno a chci z toho ven. Ta insolvence by mi pomohla, ale právě jsem četl, že uvádět dluhy z hraní by se právě nemělo, že by to mohl soud zamítnout. Proto mě zajímalo na "co jiného" by se to mohlo svést, aby to teoreticky prošlo. Zadlužovat už se stejně nemůžu (nikdo mi už půjčku nedá, protože jsem v registrech), což je jedině dobře pro mě. Chci to prostě vyřešit ještě dřív než naskočí nějaká exekuce. Taky asi počítám s tim, že by mě nějaký věřitelé mohli zažalovat o pokus o úvěrový podvod.
Sice jsem to neplánoval, že bych šel do insolvence pomalu ihned po nových půjčkách, ale bohužel, nic jinýho mě už nenapadá. Díky
 
Zdravím Vás, ano je pravda, že pokud uvedete pravdu, může být Váš insolvenční návrhu odmítnut, jako máte pravdu s trestným činem úvěrového podvodu, proto je dobré se snažit splácet alespoň něco. Do návrhu by se však měla vždy uvádět pravda. Zde v poradně po mě nemůžete chtít ani jinou odpověď, nemohu radit lidem jak obcházet zákon, ale můžete se podívat na návrhy jiných lidí, co tam píší oni.
 
ok. Díky
 
Za málo, rádo se stalo.