Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.265

Detaily o dlužníkovi v insolvenčním rejstříku - jak omezit informace zveřejněné v IR?

Odesláno: 
Otevřeno 630 x
1 odpověď
 
Přeji Vám krásný dobrý den.
Můj dotaz se týká problému se zveřejněním v insolvenčním rejstříku.
Naše rodina podnikala 26 let a pak ze dne na den po skandálu zůstala celá bez příjmu a samozřejmě zkrachovala. Jednalo se i o veliký mediální humbuk, který neustále můj manžel a skončil na psychiatrii.
Se vším už jsem se smířila, i s konkurzem. Ale veliký problém je, že již rok (02/2016-02/2017) mi někdo neustále vyhrožuje, byla nám otrávená zvířata - pisatel se v anonymu doznal. Měli jsme i s dětmi policejní ochranu, protože policie viníka stále nezná.
Toto vše již konečně utichlo, ale včera (07.03.2017) (22.02.2017) po zveřejnění detailů v insolvenčním seznamu a mého jména, vše traduje a začíná nanovo.
Přišli jsme o vše, manžel se zničil a já už jsem u myšlenek na sebevraždu. Už se to nedá snést.
Opravdu musí být veřejné pro všechny úplně veškeré detaily a každý list papíru? Chápu ochranu věřitelů.
Ale skutečně musí znát naprosto každý detail? Naše zákony jsou tak přísné a najednou se může vše, i když to někoho jiného zcela zničí. Je alespoň nějaká šance na skrytí třeba části údajů? Čím víc toho ten člověk čte, tím je to horší. A na vše reaguje.
Velice děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, bohužel insolvenční zákon je nastaven tak, že se spousta údajů v insolvenčním rejstříku zveřejňuje a zveřejňovat musí. Můžete případně požádat o co nejvyšší míru anonymizace údajů, ale je nutné toto doložit právě výše zmíněnými událostmi (výhružkami, policejní ochranou rodiny). Poté by velice záleželo i na soudci do jaké míry by údaje v insolvenčním rejstříku anonymizoval či nikoli. Rozhodně pravidlo je zveřejňovat co nejvíce, ale je-li pravda to co uvádíte, asi bych zkusila o co nejvyšší míru anonymizace Vaších údajů požádat, ale Vaše tvrzení musíte doložit i výše zmíněnými listinami. Nebojte se tyto listiny se zveřejňovat nebudou.