Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2015 jsem sepsala několik úvěrů. Tyto úvěry měly falešné podklady (příjem a jiné potvrzení). Žadatelé o úvěry potvrdili, že úvěry podepsali. Už jsem byla dvakrát podávat vysvětlení na policii. Vysvětlení je z mé strany stále stejné, ale policista, který to vyšetřuje se ke mně chová dost arogantně a někdy byl i sprostý.

Chtěla bych poradit na co mám právo a na co ne. A co mohu odmítnout, aniž bych vypadala jako viník. Děkuji, Milada.

ODPOVĚĎ:
Policista je povinen při plnění úkolů policie dodržovat pravidla zdvořilosti a dbát cti, vážnosti a důstojnosti osob.
V případě nevhodného chování policisty jste oprávněná podat stížnost, a to ústně či písemně (doporučuji písemně). Stížnost se podává k útvaru policie, u něhož daný policista působí (u jeho nadřízeného). Ve stížnosti je nutné co nejpřesněji popsat okolnosti věci (v tomto případě popsat jeho chování, použité urážlivé fráze apod.). Dále je také nutné označit tohoto policistu – jméno, příjmení, pokud víte i služební číslo, tak i toto.
Daný útvar policie je povinen se touto stížností zabývat a tuto stížnost vyřídit, přičemž o způsobu vyřízení je tento útvar povinen vyrozumět stěžovatele. Dále můžete v této stížnosti žádat, aby Vás daný útvar policie informoval o tom, jaká případná opatření byla přijata k nápravě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.