Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji jako zdravotní sestra v soukromé ordinaci. Lékařka prodala ordinaci jiné společnosti a tvrdí, že i se mnou. Výpověď od ní nemám, dala mi k podpisu zápočtový list. Vše mi oznámila, když bylo vše před uzavřením. Mám nárok na odstupné? Vzhledem k tomu že jde o jinou společnost a budu muset podepsat novou smlouvu, tak nevím jestli mně mohou propustit v krátké době a jestli je jejich povinností mně opravdu zaměstnat a za stejných podmínek jak tvrdí lékařka. Děkuji.

ODPOVĚĎ:

Mohlo by se jednat o tzv. přechod práv a povinností z pracovněprávních vztahů, jak je upravuje § 338 zákoníku práce. V tom případě by ale nebyla podepisována smlouva nová, platila by ta původní. Aby bylo možné stanovit, jaká máte práva, je nejprve nutní si se starý i novým zaměstnavatelem vyjasnit, o zda se jedná o přechod práv a povinností z pracovněprávních vztahů nebo o nový pracovní poměr.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.