Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Pokud expartner prodal byt s tím, že další nemovitost nekupuje (bydlí u své nové partnerky), má to vliv na výši alimentů?

ODPOVĚĎ:
Samotná skutečnost, že Váš bývalý partner prodal byt a peníze z prodeje bytu nepoužil na nákup jiné nemovitosti, ještě nemusí (automaticky) znamenat, že dojde k navýšení výživného. Jestliže je výživné stanovené soudním rozhodnutím, musel by o případném zvýšení výživného opět rozhodnout soud. Pokud chcete požádat o zvýšení výživného a tuto žádost odůvodnit hlavně tím, že má Váš bývalý přítel nyní k dispozici peníze z prodeje domu a zlepšila se jeho finanční situace, můžete se o to pokusit a žádost o zvýšení výživného podat. Soud ale bude při rozhodování o Vaší žádosti posuzovat celou situaci komplexně. Bude tedy zjišťovat, zda a jakým způsobem se od posledního určení výše výživného změnila Vaše finanční situace a situace Vašeho partnera, zda došlo k navýšení nákladů na výchovu a výživu vašeho dítěte (dětí) apod. Protože o Vaší finanční situaci ani o situaci Vašeho bývalého partnera nic dalšího nepíšete, bez znalosti bližších informací nelze na Váš dotaz jednoznačně odpovědět.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.