Počet stránek ve webu: 43.381


Nacházíte se v oblasti právní poradny, kde se zpracovávají jen exekuční a insolvenční dotazy. Nový dotaz můžete uložit ZDE.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 9.091.061

Mohu nahlédnout do spisu, ačkoliv mě zastupuje advokát?

Odesláno: 
Otevřeno 1733 x
1 odpověď
 
Dobrý den, mám dotaz. Mám asi 5 dlužníků u exekutora a už asi 5 nebo 6 let se nic neděje. Dozvěděl jsem se, že mám právo nahlédnout do exekuotrského spisu, abych viděl, zda exekutor ve věci něco koná. Jelikož bydlím mimo město, zajímalo by mě, zda nahlížení do exekučního spisu je tedy opravdu umožněno i věřiteli, tedy mně či pouze advokátovi, který mě zastupuje na základě plné moci a zda se musím dostavit osobně k exekutorovi nebo zda mám např. nárok i na zaslání spisu emailem či zda exekuční spis visí někde na internetu a měl by mi být přístupný?

Děkuji

J. Kuba
 
Dobrý den. Ačkoliv jste udělil advokátovi plnou moc k zastupování, jste stále účastníkem řízení. Máte proto všechna procesní práva a povinnosti, můžete tedy nahlížet do spisu. Nárok na zaslání spisu emailem neexistuje, do spisu je nutno nahlížet osobně, na místě si pak můžet pořídit kopii (části) spisu. Na internetu spis rovněž nenajdete.