Počet stránek ve webu: 43.381


Nacházíte se v oblasti právní poradny, kde se zpracovávají jen exekuční a insolvenční dotazy. Nový dotaz můžete uložit ZDE.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 9.091.189

Exekuční řízeni s DPM hl. m. Prahy a.s.

Odesláno: 
Otevřeno 1526 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,

moje manželka dostala před několika lety v pražském metru pokutu na 950 Kč. Pokuta byla uhrazena po nějaké době složenkou. Po několika měsících ale přišlo oznámení, že pohledávka ve výši 950 Kč bylo prodána Capitol Trust Recovery a chtěli po nás 2500 Kč. Posílali jsme ústřižek od složenky.

Po čase přišlo navýšení na 9500 Kč, vzal jsem peníze a uhradil jsem to celé.

Nyní bych chtěl peníze vymáhat zpět. Bylo to neoprávněné, vše máme podložené.

Co nyní dělat?
 
Dobrý den. Co myslíte spojením "přišlo navýšení na 9.500, - Kč"? Pokud proběhl soud, mohl jste zaplacení namítnout u soudu. Navíc exekuční řízení neběží a Vy chcete vymáhat bezdůvodné obohacení, dotaz tedy nepatří do exekuční části poradny. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce ODKAZ. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce ODKAZ.
 
Promiňte, ale na všech papírech stojí exekuční řízení a po zaplacení navýšené pohledávky na 9500 Kč přišlo oznámení o ukončení exekučního řízení a že majetek zabaven nebude atd.

Jak tedy postupovat, kam jít?
 
Oznámení o ukončení exekučního řízení znamená, že exekuční řízení skončilo. Vy chcete vrátit zpět co jste zaplatil, ačkoliv jste nic platit neměl. Protože bylo plněno bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení. Exekuční řízení byl až důsledek Vaší pasivity v soudním řízení, navíc netvrdíte, že v probíhajícím exekučním řízení došlo k něčemu nezákonnému. Problém vznikl již před nařízením exekuce. Podle pravidel této poradny jsou v této části poradny zodpovídány pouze dotazy týkající se exekuce.
Dotaz uložte do formuláře na stránce ODKAZ. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce ODKAZ.