Počet stránek ve webu: 43.381


Nacházíte se v oblasti právní poradny, kde se zpracovávají jen exekuční a insolvenční dotazy. Nový dotaz můžete uložit ZDE.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 9.087.499

Dluhy manžela, prodej nemovitosti a rozvod

Odesláno: 
Otevřeno 1237 x
5 odpovědí
 
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Manžel udělal dluhy VZP, OSSZ, dluhy na podnikání. Jelikož je OSVČ nic nepadlo na něj a všechny dluhy jsou na mě (žaměstnanec), mě strhávají vše z platu, já mám vše zablokováno, mě vše vzali. Máme dům je vzitý na to úvěr+Liška má na to zástavní právo. Exekutor chce menovitost prodat - musí mít souhlas banky. Bance, kde je úvěr vzitý se nic nedluží. Pokud dojde k prodeji nemovitosti KOMU PůJDOU peníze z dražby? Bance nebo exekutorovi?

Podala jsem žádost o rozvod. Jak se mám vymatit z těchto dluhů. Majetkové vyrovnání sepsat a manžel mi to musí podepsat? Můžu se těchto dluhů nějak zbavit? Buhužel jsem o nich nevěděla, až do té doby co mi zablokovaly účet, jinak jsem o tom nebyla informována jak od manžela tak od institucí, kde dluží.
 
Dobrý den. Při exekučním prodeji nemovitosti se nejdříve uspokojují náklady dražby, poté pohledávky z hypotečních úvěrů a až poté pohledávka oprávněného. Pokud uvádíte, že vůči bance je již dluh splacený, nedostane banka z dražby nic a zástavní právo zanikne. Ani rozvodem se dluhů zaručeně nezbavíte, neboť vypořádání dluhů má učinky pouze mezi manželi. Vypořádáním nesmí být dotčeno právo třetí osoby. Nejistější bude, pokud jako manželé podáte společný návrh na oddlužení.
 
Dobrý den. omlouvám se, ale špatně jsem se vyjádřila ohledně dluhu Lišáka. Dluh vůči Lišákovi je cca 900 000 tisíc a já pravidelně každý měsíc splácím. Pokud se barák vydraží za urřitou částku, zajímalo by mě zda půjde částka za vydražení domu prvně Lišákovi.
 
Dobrý den. Při prodeji nemovitosti v exekuční dražbě se nejprve uhradí náklady dražby, poté pohledávky z hypotečních úvěrů a poté další pohledávky. Tj. pokud se v dražbě prodá nemovitost, která je zastavena ve prospěch banky k zajištění splacení hypotečního úvěru, bude uhrazena pohledávka z hypotečního úvěru a až poté případně pohledávky oprávněného.
 
Mám ještě otázku, jak mám vyřešit manželovy dluhy, které způsobil a připadly na mou osobu. Prý dluhy prokazatelné, tedy na IČO, lze připsat pouze nmanželovi, je to tak???
A pokud si vzal další dluhy na podnikání (od soukromé osoby) bez mého vědomí, kde nikde nefiguruji ničím ani podpisem, kde je napsáno na co ta půjčka je. Tak se mě to stejné týká??? Ani podle Nového Občanského Zákoníku, kde je přímo napsáno, že manžel je povinnen manželce tyto věci sdělova, ani tohle mi nepomůže od těch dluhů? Jak mám prokázat, to že jsem dluhy nezpůsobila ani že jsem o nich nevěděla???
 
Váš dotaz se v tomto případě netýká výkonu exekuce, ale majetkového práva manželů. V této části poradny jsou zodpovídány pouze exekuční dotazy. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/50-vlozit-dotaz/134-vlozit-dotaz.html. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.