Počet stránek ve webu: 43.381


Nacházíte se v oblasti právní poradny, kde se zpracovávají jen exekuční a insolvenční dotazy. Nový dotaz můžete uložit ZDE.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 9.090.680

Exekuce majitele bytu - hrozí zabavení věcí nájemce, nájemníka, nájemníků v pronájmu?

Odesláno: 
Otevřeno 1310 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
majitelka bytu převedla před rokem byt na svého syna, který se zadlužil a je v exekučním řízení. Odmítá platit dluhy. Je možné nějak zamezit, v případě návštěvy exekuce, v zabavení našeho (jsme nájemníci) majetku, které nepatří majitelovi bytu ani jeho příbuzným?
Nemám od všech věcí faktury, jak se tomu bránit, když jsme v tom nevinně?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, věci od kterých máte doklady a faktury tak jsou ochráněny těmito listinami. Ohledně zbylých věcí bude nutné spoléhat buď na slušnost nynějšího majitele bytu, který formou čestného prohlášení potvrdí, co ze zařízení bytu, nebo jaký majetek v bytě je Vás. Toto čestné prohlášení je nutné opatřit úředně ověřeným podpisem majitele bytu, popřípadě i jeho matky. V nejhorším případě toto sepište sami. Popřípadě můžete zkusit dohledat i fotografie Vašeho majetku od něhož nemáte faktury, smlouvy, záruční listy, . V budoucnu by možná nebylo od věci poohlédnout se po jiném bydlení, jelikož neplatí-li majitel bytu exekučně vymáhaný majetek, je možné, že bude exekučně vydražen i byt, ve kterém jste v nájmu.