Počet stránek ve webu: 43.381


Nacházíte se v oblasti právní poradny, kde se zpracovávají jen exekuční a insolvenční dotazy. Nový dotaz můžete uložit ZDE.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 9.089.073

Návrh na zřízení exek.zást.pr.

Odesláno: 
Otevřeno 14 x
1 odpověď
 
Dobrý den, 14 dní je na nemovitosti, kterou spoluvlastním Návrh na zřízení zástavního práva zapsaný v katastru nemovitostí. Jak mám zjistit podrobnosti k tomuto návrhu, kdo jej podal atd. , jaké mám jako spoluvlastník možnosti - dluh má bratr, každý vlastníme 1/2. Děkuji.
 
Dobrý den,
je-li na příslušném LV k nemovitosti vyznačena poznámka o podání návrhu na zřízení zástavního práva, pak by zde měla být uvedena též oprávněná osoba i označení listiny, která byla podkladem pro vyznačení poznámky, např. vyrozumění exekutora o tom, že byl podán návrh na zřízení exekutorského zástavního práva. Na základě těchto informací se pak s bratrem můžete obrátit na příslušný exekutorský úřad nebo oprávněného, který Vám sdělí více. Je-li zástavní právo zřizováno k podílu Vašeho bratra, Vašeho spoluvlastnického podílu se nebude dotýkat. Exekutorské zástavní právo je především určeno k zajištění výhodnějšího postavení věřitele při vymáhání pohledávky, nesplatí-li dlužník svůj dluh. V této situaci je proto vhodné s věřitelem o způsobu splacení dluhu jednat.