Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme s přítelem a naší 2,5 letou dcerou v družstevním bytě. Členem družstva a právo na užívání bytu má přítel, já s dcerou tam máme trvalý pobyt. Družstvo bude v nejbližší době (podzim 2012) převádět bytu do osobního vlastnictví (žádosti na převod už můžeme družstvu zasílat).

Přítel ale chce ještě před převodem do osobního vlastnictví převést družstevní byt na mě. Co pro to musíme udělat? Budeme něco platit za převod? Děkuji, Karla

ODPOVĚĎ:
Pokud chce Váš přítel převést své členství v družstvu na Vás (abyste vy mohla následně nabýt družstevní byt do osobního vlastnictví) je třeba uzavřít smlouvu o převodu práv a povinností spojených s členstvím v bytovém družstvu. Převod přitom není podmíněn souhlasem družstva, ani nijak zpoplatněn. K převodu členských práv dojde okamžikem předložení smlouvy představenstvu družstva převodcem a nabyvatelem. Vzor potřebné smlouvy naleznete v odkazech naší poradny: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma/vzory-zdarma/102-vzory-zdarma-smlouvy-zaloby-zadosti-dohody-podani-stiznosti-zaveti-oznameni.html .
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.