Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme v panelovém domě, jsme vlastníci bytu. V roce 2010 byla provedena rekonstrukce výtahu za nový. Bydlím v přízemí. Výtah je 1 m od dveří. Proč také platím, je to nelogické. Na chodbě byla provedena výměna oken v komorách. Já komoru nevlastním a platím rovněž. Prosím, poradíte mi? Říjen 2012 - výměna. Děkuji, Zuzana

ODPOVĚĎ:
Ve vašem případě bude nejlepší, pokud se obrátíte na družstvo, případně na společenství vlastníků bytových jednotek, s žádostí o vysvětlení této situace a dále je vhodné je upozornit na skutečnost, že komoru nemáte, a jakožto obyvatelka přízemí ani výtahem nejezdíte, žádejte snížení záloh.
Dle § 15 bytového zákona č. 72/1994 Sb. jsou vlastníci bytových jednotek povinni přispívat na náklady spojené se správou domu a pozemku, pokud dohoda neurčí jinak, nesou vlastníci bytových nákladů poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu. Vaše bytové družstvo (společenství bytových jednotek) nezohlednilo, že jsou v domě bytové jednotky, které komoru nemají.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.