Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlíme v bytě, který nám z části proplácí náš zaměstnavatel a z části my (kolega). Nepodepisoval jsem žádnou smlouvu o bydlení z naší firmou, ani s majitelem bytu, který nás navštěvuje. Může nás zaměstnavatel kdykoli se mu to zlíbí vyhodit na ulici i když si doplácím za bydlení? Na jaký paragraf by jsme se měli popřípadě odvolávat. Děkuji za radu a trpělivost s mým dotazem. Radim

ODPOVĚĎ:
Pokud má Váš zaměstnavatel s majitelem uzavřenou nájemní smlouvu a Vy máte od něj byt v podnájmu a pokud nemáte podmínky výpovědi upraveny smluvně (podnájemní smlouva však nevyžaduje písemnou formu), pak Vám může kdykoliv dát výpověď z podnájmu. Podle mého názoru však v délce výpovědní doby bude limitován dobrými mravy, tedy bude Vám muset nechat přiměřenou lhůtu k nalezení nového ubytování a vystěhování. Pokud by byl zaměstnavatel zároveň majitelem a neměli byste uzavřenou nájemní smlouvu v zákonné písemné formě, pak by Vás nemohl kdykoliv vystěhovat z titulu paragrafu 2237 NOZ, části za středníkem. Vztahovala by se na Vás zákonná ochrana nájemce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.