Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj dotaz je ohledně nájemníků neplatičů, které jsme vystěhovali. A museli jsme jim zařídit uskladnění věcí v prostoru, který musíme platit. Otázka 1: Jak dlouho jsme tyto věci povinni skladovat a platit za skladování, když si tyto věci nechtějí odvézt (jsou to známé firmy a nikdo je nechce ubytovat). Je to kompletní vybavení domácnosti od oblečení po kuchyň a hračky.

Prodejné za minimální cenu. Nájemnice, se kterou máme uzavřenou smlouvu pořád jen lže a lže, že si to odveze už 5 měsíců. Mohu jejich oblečení a nábytek prodat jako celek od koruny a nemusím to prodávat po jednom kusu na aukci na AUKRU.CZ.   Dluží nám částku asi 80.000 Kč. Chci to použít na umoření dluhu. Co s věcmi, které si nevyzvednou a jsou neprodejné. Ani po nařízení soudu. Děkuji za odpověď Václav.

ODPOVĚĎ:
Doporučila bych následující postup: Formálně na poslední známou adresu nájemcům zaslat výzvu, nechť si věci do určité lhůty vyzvednou s upozorněním, že pokud tak neučiní, věci prodáte a z výtěžku si nahradíte náklady na úschovu. Věci můžete prodat jako celek. Věci, které si nevyzvednou, klidně zničte, pokud je na toto předem upozorníte ve výše zmíněném dopise, nemají proti vám žádnou obranu.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.