Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

28.4.2017 jsem uzavřela kupní smlouvu na byt 3+1 v OV. Vlivem nepříznivých okolností a průtahů (ze strany prodávajícího) jsem se oficiálním majitelem zapsaným v listu vlastnictví stala až 17.8.2017. Nicméně již 29.5.2017 jsem byt od majitelů převzala k užívání.

Majitelé po mne nyní chtějí uhradit poplatky za tzv. fond oprav za měsíc červen (zde je zahrnuto vše kromě elektřiny a plynu, které jsem si na sebe k 29.5.2017 přepsala na základě protokolu o předání nemovitosti) - jedná se o částku cca 3.000 Kč fond oprav, teplá a studená voda a topení, společná elektřina na chodbě.
Od měsíce července již fond oprav platím já, jelikož jsem se přihlásila k užívání bytu správci nemovitosti. Kdo by měl platit tedy za onen měsíc červen, případně měla jsem již platit v červenci, když jsem ještě nebyla majitelem zapsaným v KN? Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Povinnosti ve vztahu k nemovitosti Vám vznikají až okamžikem, kdy jste dle evidence nemovitostí vlastníkem. Pokud jste byt převzala na konci května, pak by teoreticky mohli bývalí majitelé po Vás chtít nájem za období od převzetí do přepisu v katastru, ale fond oprav by měli hradit oni až do okamžiku, kdy jste se stala novým vlastníkem Vy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.