Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěl bych se Vás prosím zeptat, zda-li jsem jako nájemce bytu jakkoli povinen sekat zahradu, trávu, tedy travní porost okolo celého domu? Plánuji se do bytu nastěhovat, ale majitel bytu tvrdí, že všichni, kdo chtějí z domu využívat travní plochu s asfaltovým parkovištěm kolem domu, se mají podílet/pomáhat a střídat na úpravě travní plochy.

Všichni jsou ale vlastníky svých bytových jednotek a poměrných částí pozemku okolo domu a každý si má někde sehnat/půjčit sekačku, nějak to posekat a sám na své náklady si rovněž zařídit odvoz posekané trávy. Travní plochu využívat neplánuji, pouze bych rád užil parkoviště. Může taková věc vůbec přijít do smlouvy a mít nájemce povinnost sekat? Děkuji Vám.

 

ODPOVĚĎ:
Podstatné pro posouzení případu je, jaká ujednání jsou v nájemní smlouvě a zda-li k bytu, který si zamýšlíte pronajmout je rovněž pronájem zahradní plochy okolo domu. Pakliže by tato plocha součástí pronájmu byla, bylo by Vaší povinností se údržby zeleně, jak výslovně hovoří zákon, podílet.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.