Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Ráda bych se zeptala podle této smlouvy s jakým předstihem musím pronajímateli oznámit, že již nebudu od 1.8.2024 smlouvu prodlužovat? Takto máme smlouvu postavenou již asi od roku 2018, kdy jsem dostala první smlouvu a nikdy jsem nehlásila po čtvrtletí nic, automaticky se prý obnovovalo. 1.2.2024 jsem dostala podruhé smlouvu tuto novou. Nicméně nyní chci v nájmu končit a jsem zmatená z toho, kdy to vlastně musím oznámit. Děkuji za radu.

ODPOVĚĎ:
Otázka trvání nájmu je v této smlouvě stanovena naprosto zmatečně a vůbec z ní nevyplývá, jak má vlastně nájem končit. Ve smlouvě je stanoveno, že aby Vám mohl nájem skončit, musela byste mít nedoplatky na nájmu. Nicméně za situace, kdy je ustanovení takto zmatečné, je třeba vycházet z toho, že máte sjednánu smlouvu na dobu určitou do 1.8.2024 a jste oprávněna k tomuto datu v nájmu končit. Je ale třeba to oznámit včas pronajímateli. Ze smlouvy to nevyplývá, nicméně bych doporučila, abyste pronajímateli s minimálně měsíčním předstihem sdělila, že na prodloužení nebudete mít zájem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.