Počet stránek ve webu: 43.399

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlíme téměř rok v bytě a před měsícem zde byla kontrola od stavebního úřadu, kdy jsme zjistili, že nám pronajímatel najímá nebytový prostor za účelem bydlení. Neřešili jsme to, jenže teď přišel pronajímatel s tím, že nám do nájmu zapomněl započítat internet a bude po nás chtít 4.000 Kč navíc. Když jsem mu napsala, že počítáme každou korunu a že prosím o odpuštění té částky vzhledem k tomu, že to bylo připomenuto po takové době, řekl, že je ochotný odpustit pouze 30% z částky.

S internetem jsou dlouhodobě potíže a pronajímatel je neřeší. Do konce nájmu nám zbývají dva měsíce, ráda bych to nějak zvládla, ale popravdě dost se bojím, že když mu nezaplatím ten internet, tak si to stejně vybere z vratné kauce, případně mi vratnou kauci nevrátí vůbec. Můžeme se nějak bránit a využít toho, že jsme ubytovaní v nebytovém prostoru? Nemůžeme prostě jen tak pustit 4.000 Kč, protože on si vzpomněl, že zapomněl. Děkuji za odpověď Alexandra.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud nemáte poplatek za internet sjednán v nájemní smlouvě, nemůže po Vás pronajímatel tento poplatek, resp. doplatek internetu chtít, jelikož Vám dle nájemní smlouvy nevznikla povinnost pronajímateli takový poplatek hradit. Dle zákona není pronajímatel oprávněn si takovýto poplatek ztrhnout z kauce. Pokud by tak učinil, bylo by nutné se vrácení této částky domáhat soudně.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.