Počet stránek ve webu: 43.429

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem maminka samoživitelka, momentálně v dočasné pracovní neschopnosti DPN. Bydlíme v nájmu 2014-2054. Končí nám nájemní smlouva, která se nám každý rok prodlužovala. Pronajímatel nám již nechce dále pronajmout bydlení. Bohužel zatím nemáme náhradu s ohledem na fakt, že dcera v dané oblasti chodí do ZŠ a já jsem na dlouhodobé DPN, je to pro nás nyní šíleně komplikované.

Je nějaká možnost se proti ukončení resp. dalšímu neprodloužení bránit? Nemyslí zákon v tomto případě nějak na maminky s dětmi, které po ukončení nájmu jsou dále ochotny platit, ale pronajímatel dále nechce nájem prodloužit? Jsme v tíživé situaci, zatím nemáme kam jít. Děkuji velice za radu.

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel ani v tomto případě nejste nijak chráněna. Pokud je smlouva uzavřena na dobu určitou, končí nájem uplynutím doby určité, pokud není předem domluveno, že se bude nájem prodlužovat. Vaše situace by byla důvodem okamžitě požádat o obecní byt, ale opravdu zákon nepomýšlí u soukromých nájmů na situace, jako je Vaše.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.