Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Podala jsem si jako vlastník pozemku písemnou žádost na katastrální úřad o prošetření zákresu pozemku a sdělení důvodu posunutí hranic oproti hranicím, které jsou vyznačeny v historické mapě. Na mou písemnou žádost katastrální úřad reagoval pouze telefonickou odpovědí a pozváním k ústnímu jednání.

Při ústním jednání odmítl vydat písemné vyjádření a žádal podpis, že jsem byla seznámena s výsledkem šetření. Při jednání bylo chování pracovníka katastrálního úřadu arogantní. Mám právo na písemnou odpověď? Moc děkuji za odpověď. Julie

ODPOVĚĎ:
Zde záleží, jak byla Vaše žádost formulována a potažmo posouzena ze strany katastrálního úřadu. Z Vašeho dotazu také nevyplývá, jak Vám katastrální úřad odpověděl na tuto žádost. Nelze tedy jednoznačně stanovit, zda postupoval správně či nikoliv.
Nicméně arogantní chování určitě není v souladu se zásadami a principy, kterými je katastr povinen se řídit. Můžete tedy podat stížnost na chování této úřední osoby. Stížnost se podává správnímu orgánu, na jehož postup či chování úředníka si chcete stěžovat (tj. k tomuto katastrálnímu úřadu). Občan tak může učinit ústně, písemně, elektronicky s uznávaným elektronickým podpisem. Můžete současně katastrální úřad požádat, aby Vás vyrozuměl o výsledcích šetření a přijatých opatřeních k nápravě.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Napadení katastrální mapy - nesprávné zakreslení hranice pozemku při digitalizaci historické mapy
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.