Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

S manželem jsme vyhlásili osobní bankrot a splácíme dluhy v insolvenčním řízení formou splátkového kalendáře. V únoru 2013 uhradíme poslední splátku a všechny dluhy budou tím uhrazené (100%). Manžel v práci zjistil, že účetní eviduje ještě celkem vysokou dlužnou částku. Jde o poplatky insolvenčnímu správci, které jsou tam vypočítané na celých pět let.

Chtěla bych se vás zeptat, jestli po zaplacení dluhů dřív než za pět let se nedoplácí poplatky insolvenčnímu správci? Případně jestli nemáme podat nějaký návrh na soud, aby zbývající poplatky zrušil. Děkuji za odpověď. Martina

ODPOVĚĎ:
K soudu nelze podat návrh na zrušení zbývající části odměny insolvenčního správce. V této věci bude nejlépe kontaktovat Vašeho insolvenčního správce. Mám za to, že odměna insolvenčnímu správci náleží jen za měsíce, kdy vykonává funkci insolvenčního správce v každém jednotlivém případě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.