Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

1.8.2012 jsem na sebe podal návrh na insolvenci s žádostí o povolení oddlužení. Nyní je vše ve stavu před rozhodnutím o úpadku. Dne 5.9.2012 jsem obdržel směnečný platební rozkaz jako avalista směnky. Jsem žalován společně a nerozdílně s dlužníkem. Proti tomuto jsem se odvolal, ale mé námitky soud zamítl.

Chtěl bych se zeptat, zda tento platební rozkaz bude spadat do insolvenčního řízení a v případě schválení oddlužení budu dlužit 30% z dluhu, splatných v měsíčních plátkách po dobu 5 let nebo se bude tento platební rozkaz řešit samostatně a dluh bude v plné výši? Děkuji, Vladimír

ODPOVĚĎ:
Ano, závazek z platebního rozkazu bude spadat do insolvenčního řízení, pokud si jej věřitel ve lhůtě stanovené v usnesení o úpadku a povolení oddlužení přihlásí přihláškou pohledávky.
Pokud si nepřihlásí svoji pohledávku nemůže po dobu insolvenčního řízení být jednáno o této pohledávce u soudu ani vymáhána exekutorem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.