Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bylo nám s manželem povoleno oddlužení, protože manžel ztratil práci a nebyli jsme schopni uhradit veškeré splátky. Nejsme spokojeni s postupem insolvenčního správce, dá se říci, že jsme se na něčem dohodli a on věci zařídil jinak. Prosím o názor, zda mohu někde podat podnět k prošetření jeho činnosti nebo spíš nečinnosti.

Jedná se o to, že nám bylo nařízeno prodat veškerý majetek - rodinný dům i chatu (i když jsem se pokoušela o splátkový kalendář), sehnali jsme tedy na obojí kupce a nečinností insolvenčního spráce nyní jde obojí do dražby, což se nám zdá velmi nevýhodné. Nebylo to hlavně třeba, protože kupce jsme měli zajištěné. Tomu nerozumím. Děkuji, Barbora

ODPOVĚĎ:
V insolvenčním řízení dohlíží na činnost správce insolvenční soud. je třeba ale říci, že insolvenční správce musí postupovat v souladu s insolvenčním zákonem a pokud jde o možnosti zpeněžování majetkové podstaty dlužníka je správce vázán určitými postupy v závislosti na schválení soudem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.