Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Při uzavření konsolidace jsme uvedli částku splatnou českou spořitelnou ve výši 216.935,- Kč, kterou banka poskytla společnosti Essox na úhradu úvěru za auto. Společnost Essox, nám však poslala fakturaci na čásku 209.921,-Kč, očekávali jsme tudíž, že nám zbylou částku vrátí společnost Essox na účet.

Ti však vrátili pouze částku 1.118,- Kč s tím, že je vše v pořádku, a že si naúčtovali další řádné splátky, které však byly uhrazeny. Dotaz zní tak, jestli společnost Essox má právo vrátit jinou částku než uvedla na konečné fakturaci, a jen to zdůvodňovat svými tvrzeními. Když totiž předložím konečnou fakturaci, kterou mi poslali až na konci všeho nebyla tam uvedena částka 216.935,-Kč, kterou dostali od České spořitelny nýbrž jen částka 209.921,- Kč. I pokud by jejich tvrzení bylo, že chybí jakási řádná splátka, neměli to rovněž sdělit na fakturách, když již byl dávno řádně ukončen úvěr? Děkuji, Lucie

ODPOVĚĎ:
V tomto případě je nutné věnovat dostatek pozornosti obchodním podmínkám a celou situaci řešit se společností Essox.
V těchto případech nemá právník příliš šanci poskytnout nějakou radu, kromě té, že není-li nárok dán (právo na jakýkoliv poplatek apod.), nelze jej úspěšně vymáhat (strhnout či naúčtovat). Je tedy nutné se přesně dopátrat toho, proč si společnost Essox částku nechala.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.