Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

21.7.2016 jsem obdržel vyrozumění od ČTÚ, že od r. 2009 dlužím za služby 1 086 Kč. Dle dopisu 28.4.2011 bylo v té věci zahájeno správní řízení. V tu dobu jsem se stěhoval z podnájmu na trvalé bydliště a zřejmě nějakým nedopatřením nedošlo k ukončení služeb. Do obdržení dopisu jsem neměl o dluhu ani tušení a ČTÚ přiznal, že mu trvalo 5 a 1/2 roku, než mě vyrozuměli o zahájení správního řízení.

Můžu podat námitku o promlčení? Dluh jsem ochoten zaplatit, ale chtějí po mně navíc 3 346 Kč za právní služby. Děkuji. Josef

ODPOVĚĎ:
Bylo by dobré vědět, jaké správní řízení bylo zahájeno a s jakým výsledkem, protože by případně mohlo běh promlčecí lhůty přerušit. Promlčecí doba je tříletá, takže námitku určitě vzneste, nicméně jak výše uvádím, s ohledem na správní řízení by námitce nemuselo být vyhověno. Je zvláštní, že jste se o správním řízení nedozvěděl, bylo by třeba zjistit, jakým způsobem Vás vyrozumívali apod. Pokud bude pochybení na straně úřadu, pak nejste povinen žádné další náklady hradit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.