Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Obracím se na vás ve věci nepřípustnosti odvolání a zjištění opravného prostředku v civilním řízení s "bagatelní škodou". Kauza: Nemocnice žalovala xy o náhradu 2.500 Kč + řízení a advokát za nezaplacení pobytu.

Žalovaný podal protinávrh, že jej v nemocnici okradli (nepřímé důkazy - zápis o majetku v příjmovém listu lékaře, při výdeji z depozitu majetek xy chybí), rozbili brýle (nepřímý důkaz - brýle při vydání z depozitu bez skla) a nesplnili základní charakteristiku zdravotnického pracoviště (při příjmu k hospitalizaci lékař, plněn zákonem daných zdravotnických úkonů potvrzených stanoviskem Veřejného ochránce práv) a způsobili žalovanému škodu na zdraví. Soud vůbec nevzal v potaz doložené důkazy, protinávrh vyloučil k samostatnému řízení a žalovaného odsoudil k náhradě nákladů nemocnici bez možnosti odvolání. Existuje opravný prostředek? Ústavní stížnost? Děkuji, Bohuslav

ODPOVĚĎ:
Bohužel v tzv. bagatelních sporech není opravný prostředek přípustný, věc je tedy pravomocně skončena a nelze se ve věci již dále bránit. Soud měl právo protinávrh vyloučit k samostatnému řízení, neboť se pravděpodobně bude jednat o věc skutkově i důkazně složitější. V případě úspěchu v tomto sporu můžete vzájemné pohledávky s nemocnicí započíst.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.