Počet stránek ve webu: 43.429

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím o radu ohledně nemovitosti. Chceme s přítelem koupit nemovitost a hypotéku (tedy i vlastnictví) si vezme na své jméno pouze on. Jsem z minulosti zatížena půjčkou a bohužel by se nám zvedly úroky, kdyby jsme si brali hypotéku společně. Přesto to ale chceme mít v pořádku, protože na splácení a údržbu nemovitosti budeme přispívat oba stejně.

Je nějaká možnost dodatečné smlouvy mezi námi, kdy by v případě rozchodu nastalo rozdělení majetku? Můžete mi prosím poradit nejlepší východisko? Popřípadě s kým, kde takovou smlouvu sepsat. Určitě musí být notářsky ověřena. Předem Vám velmi děkuji za radu a přeji krásný zbytek dne. S pozdravem, Saskie.

 

ODPOVĚĎ:
Ano, samozřejmě můžete si mezi sebou upravit, jak byste vypořádali nemovitost v případě rozchodu. Smlouvu může sepsat advokát a podpisy můžete ověřit na czechpointu. Smlouvu můžete konstruovat jako smlouvu o smlouvě budoucí, tedy až nastane určitý okamžik - rozchod - budete mít sjednáno, jak se kdo zachová, tedy komu nemovitost zůstane, kdo koho a jakou částkou vyplatí, atd.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.