Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Oslovil mě člověk s nabídkou pojištění. Rovněž oslovil i mé rodinné příslušníky. Jedná se o novou společnost, která existuje okolo tří měsíců. Posléze jsem zjistil, že společnost, pro kterou pracuje tento člověk se nezabývá činností zástupců pojišťovny a makléřů podle obchodního rejstříku, ale má předmět podnikání: zprostředkování obchodu a služeb, poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků.

Rád bych se zeptal, zda-li je v pořádku činnost společnosti a uzavření pojistné smlouvy, pokud nabízí pojištění, když nemají tuto činnost uvedenou v obchodním rejstříku a prezentují ji i na internetu jako činnost této společnosti. Děkuji, Čeněk

ODPOVĚĎ:
V obchodním rejstříku nemusí být výslovně uvedena činnost týkající se pojišťovnictví, proto i předmět podnikání "zprostředkování služeb" může zahrnovat zprostředkování pojištění.
Zda-li jsou společnost i konkrétní poradce oprávněni nabízet pojištění zjistíte z rejstříku subjektů finančního trhu vedeného u České národní banky, konkrétně na této adrese:
https://apl.cnb.cz/apljerrsdad/JERRS.WEB07.INTRO_PAGE?p_lang=cz


 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Uzavření pojistné smlouvy subjektem s předmětem podnikání "zprostředkování obchodu a služeb, poradenská a konzultační činnost"
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.