Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přítel 29.5.2013 dostal do schránky fakturu za soukromé hovory na 10.800 Kč, splatnost faktury 30.5.2013. Faktura byla účtovaná zpětně za 4 roky. Za každý měsíc 250 KČ. Za měsíc provolal jen cca 10 Kč. Na telefon neměl se zaměstnavatelem žádnou smlouvu, mobilní telefon dostal jen tak do ruky.

Jsme povinni fakturu vystavenou zaměstnavatelem zaplatit? Žádný výpis za hovory ani nic podrobného nedostal. Děkuji, Beáta

ODPOVĚĎ:
Otázka je, komu byla faktura vystavena, zda Vašemu příteli či zaměstnavateli. Pokud je na jméno zaměstnavatele přímo od operátora, je za úhradu odpovědný zaměstnavatel a po Vašem příteli může chtít úhradu pouze skutečně provolaného hovorného (hovoříte o 10 Kč), tuto částku zřejmě musíte uhradit, jinak se vystavuje nebezpečí postihu za bezdůvodné obohacení. Pokud se jedná o fakturu, kterou vystavil sám zaměstnavatel na Vaše jméno, není dokladem ničeho, protože fakturu si každý může vytisknout sám. V každém případě chtějte vidět originál výpisu od operátora a zaměstnavatel by Vám měl prokázat, že nešlo o služební hovory. Další otázkou je možné promlčení, neboť obecná promlčecí lhůta je tříletá. Toto promlčení musíte namítat Vy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.