Počet stránek ve webu: 43.399

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Od září 2024 jsem u nového zaměstnavatele, musela jsem se nechat naočkovat proti žloutence (očkovací schéma je - 1. dávka, za měsíc 2. dávka a 3. dávka za 6 měsíců). Mám za sebou 1. dávku a chystám se na 2. dávku, ale vím, že ze zaměstnání odejdu ve 3 měsíční zkušební době. Očkování hradí zaměstnavatel, ale na 3. dávku už nebudu zde zaměstnaná.

Mohu ještě absolvovat 3. poslední dávku na účet zaměstnavatele, když to byla podmínka přijetí do zaměstnání, ale již tam nebudu? Nebo mi mohou naúčtovat částku za očkování (část nebo za celý cyklus)? Děkuji za odpověď. Darja.

 

ODPOVĚĎ:
Jestliže očkování bylo povinným předpokladem pro výkon zaměstnání, bude první dvě dávky hradit zaměstnavatel, který nemůže požadovat náhradu škodu při ukončení pracovního poměru.
Třetí dávku však již na náklady bývalého zaměstnavatele absolvovat nelze. Není již zájmem bývalého zaměstnavatele, aby očkovací schéma bylo dokončeno a není důvod, aby ho hradil.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.