Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracoval jsem u firmy jako messenger, všechno bylo v pořádku až do dne, kdy jsem chtěl skončit, odnesl (20.06.2016) jsem všechny věci kromě desek, které jsem ztratil a chtěl uhradit. Firma mi dlužila ještě 16.200 Kč za dovezené zásilky mínus tedy 700 Kč za ty desky. Vše jsem tam odevzdal a čekal na peníze a furt nic.

Když jsem do firmy napsal, bylo mi řečeno, že jsem poztrácel spoustu přepravních prázdných listů i když to není pravda a že mi nic nedají. Jak se mám bránit? Děkuji. Xaver

ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel Vám nemůže jednostranně zadržovat mzdu, a to i kdyby měl u Vás oprávněnou pohledávku, tj. i kdyby jste mu opravdu způsobil škodu. vy máte za vykonanou práci nárok na mzdu a její vyplacení v řádném termínu. Pokud se zaměstnavatel domnívá, že jste mu způsobil škodu, má povinnost Vás o tom informovat, a to o škodě a její výši. Ve Všem případě bych napsala písemně dopis zaměstnavateli, že požadujete zaplacení mzdy, která Vám náleží. Pokud po Vás zaměstnavatel žádá uhrazení určité částky, ať Vám písemně sdělí, o jakou pohledávku se jedná. Pokud zaměstnavatel Vám však mzdu vyplatit odmítne, pak byste se musel obrátit na soud s žalobou na zaplacení dlužné částky.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.