Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji pro českou pobočku anglické firmy a veškerá práce se odehrává mimo ČR. Pokud pracuji v zemi, kde mají zákonem stanovenou minimální hodinovou mzdu, platí mne firma za odpracované hodiny v sazbě dané země a veškeré přesčasové hodiny jdou do fondu, ze kterého mi je následně zaměstnavatel vyplácí v mé hodinové sazbě pro ČR.

Mohou mi přesčasové hodiny hradit v "domácí" sazbě, či je zaměstnavatel povinen vyplatit je v sazbě země, ve které jsem přesčasové hodiny odpracoval? Děkuji, Norbert

ODPOVĚĎ:
V daném případě je předně důležité, jaké právo je rozhodné pro Váš pracovněprávní vztah. To by mělo být stanoveno v pracovní smlouvě. Pokud to tam není uvedeno, bývá to nejčastěji místo výkonu práce, odměňování by se mělo v každém případě řídit jedním právním, tj. jak mzda, tak i náhrada mzdy za práci přesčas, samotná měna není rozhodná, to bývá dáno dohodou stran.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.