Počet stránek ve webu: 43.378

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

21.5.2024 jsem od nového vedoucího obdržela vytýkací dopis kvůli editaci v docházkovém systému (vedu ho pro 27 lidí). Dne 23.4.2024 si mne vedoucí pozval do své kanceláře. Tento problém jsme probírali. Říkal, že je nový a chce nastavit nová pravidla. Prý tohle již nechce řešit. Nechal se slyšet, že za tím uděláme čáru a pojedeme nanovo.

Vedení řekne, že si se mnou promluvil a tím to je vyřízené. Já si ani do té doby nikdy nic neupravovala tak, aby to nesouhlasilo se skutečností. Ve vytýkacím dopise jsou ale datumy před tímto rozhovorem (mám ho celý nahraný). Mohu se nějak bránit? Děkuji předem za odpověď. Adéla.

 

ODPOVĚĎ:
Jedinou obranou je napsat Vaši reakci na tento vytýkací dopis, kde uvedete i výše zmíněné argumenty. Tuto reakci je nutno prokazatelně doručit zaměstnavateli. Na platnosti vytýkacího dopisu to nic nezmění, ale mohlo by to být důležitým důkazem v případném následném soudním řízení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.