Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji na pozici specialista inzertních online dat - databáze, 25.11 jsem dostala výpověď z nadbytečnosti (nedostávám žádnou práci podle smlouvy), končím 31.1.2016. 30.11. jsem se dozvěděla, že mám jít pracovat na zbylé 2 měsíce na recepci (recepční vyhodili). Nemám prý na výběr, nařídí mi to.

Já s tím nesouhlasím a podle Zákoníku práce si myslím, že jsem v právu. Děkuji, Mirka

ODPOVĚĎ:
Pokud jste dostala výpověď pro nadbytečnost, pak Vám po výpovědní dobu musí zaměstnavatel buď přidělovat práci dle druhu práce sjednaného v pracovní smlouvě, nebo konstatovat překážky v práci na jeho straně, nechat Vás doma s pobíráním průměrného výdělku. Zaměstnavatel nemá právo Vám přidělovat práci mimo sjednaný druh práce v pracovní smlouvě – viz. § 38 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. , zákoník práce, v platném znění). Vy nejste povinna jiný druh práce vykonávat, odmítnutí výkonu takové práce by nebylo porušením Vašich povinností. Písemně bych tedy po zaměstnavateli požadovala přidělování práce dle pracovní smlouvy či jiné řešení – vizte výše.).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.