Počet stránek ve webu: 43.378

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

1.7.2024 převedla manželka většinu společných úspor ze společného účtu, ke kterému máme oba přístup, na svůj soukromý účet, ke kterému přístup nemám.   Jakým způsobem mám postupovat, aby vrátila peníze zpět? Mám podat trestní oznámení - jak? Případně něco jiného?

O rozvodu se bavíme zatím neoficiálně, žádost nebyla podána, rád bych nejdřív dosáhl dohody ohledně dětí a majetku a předpokládám, že do té doby je nutné aby byl veškerý společný majetek přístupný oběma. Děkuji předem za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
V daném případě byste spíše měl podat k soudu civilní žalobu, kterou se budete domáhat uložení povinnosti manželce vrátit finanční prostředky na účet, k němuž máte dispoziční právo také. V případě rozvodu budou finanční prostředky převedené bez Vašeho souhlasu i tak předmětem vypořádání, pokud tyto manželka převedla bez Vašeho souhlasu, nicméně samozřejmě už nyní je ve Vašem zájmu, abyste s nimi mohl disponovat. Tedy nejefektivnější cesta je podat občanskoprávní žalobu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.