Počet stránek ve webu: 43.378

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím o radu, zda je možné, aby soud svěřil do střídavé péče měsíčního novorozence. S otcem narozeného dítěte, nejsem sezdána, ale bydlíme zatím společně v přítelově bytě. Pro vyhrocující se neshody jsem se rozhodla od partnera odejít. Protože mě několikrát z bytu vyhazoval, požádala jsem si o služební byt. Pracuji u policie ČR a mé žádosti bylo vyhověno.

Otec dítěte mi nyní vyhrožuje, že požádá o svěření dítěte do střídavé péče, což je pro mě u takto malého dítěte nepřípustné. Finančně je otec dobře zajištěný a péči o dítě zvládá. Ve styku s děckem mu bránit v žádném případě nechci, přesto s ním domluva není možná. Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Takto malé dítě soud do střídavé péče nesvěří. Pokud se rodiče shodnou, tedy panuje mezi nimi dohoda, uchylují se soudy ke střídavé péči i u dětí cca rok a půl starých, ale tam se dává např. střídavá péče se střídáním po dvou dnech. Klasická střídavá péče se aplikuje nejdřív cca od tří let věku dítěte, ale záleží na konkrétních okolnostech, kdy je reálné, že bývá nastolena i později.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.