Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bylo mi sděleno, že "není zajištěn přístup přes plochy neumožňující dopravní obsluhu z hlediska regulativů", jak tomu mám rozumět, když jsou na silnici (vybraná místní komunikace IV. třídy) výhybny a umístěna dopravní značka zákaz vjezdu motorových vozidel, mimo dopravní obsluhu. Komunikace je zpevněná a ukončená téčkem pro integrovaný záchranný systém. Děkuji, Jolana

ODPOVĚĎ:
Jelikož neuvádíte podrobnější údaje, nelze s jistotou stanovit, kde přesně je shledáván problém. Nicméně v obecné rovině ke každé stavbě musí být zajištěn přístup pro např. hasičská vozidla, a to po komunikaci splňující požadavky – především co do šířky a povrchu (potřeba určitého stupně zpevnění jak uvádíte).
Dle Vámi uvedených údajů by ovšem neměl být shledáván problém, jelikož jak sama uvádíte, komunikace je zpevněná, ukončená „téčkem“ pro integrovaný záchranný systém.
Zde doporučuji důkladně prostudovat odůvodnění, a to především za účelem zjištění, k jaké konkrétní ploše se Vámi uvedený výňatek vztahuje.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.