Počet stránek ve webu: 43.392

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych se zeptat ohledně prodeje pozemku. Téměř rok (07/2016-06/2017) vyřizujeme odkup pozemku od Úřadu pro zastupování ve věcech majetkových. Pozemek, o který máme zájem leží těsně vedle našich pozemků. Zažádali jsme o pozemek jako první žadatelé. Začal dlouhodobý proces ověřování a dalších věcí.

Tento úřad na 99% prodává pozemky výběrovým řízením s aukcí. Získali jsme nějaké informace, že od roku 2018 by se měly prodávat pozemky přímým žadatelům což jsme my. Pokud se do konce roku nezrealizuje prodej pozemku, je možné na tomto úřadu argumentovat příslušným novým zákonem? Předem děkuji za Vaši odpověď Lenka.

ODPOVĚĎ:
Při prodej majetku od Úřadu pro zastupování ve věcech majetkových se postupuje dle  ust. § 22 odst. 1 zákona č. 219/2000 Sb. o majetku ČR, který stanoví, že při úplatném převodu hmotné věci se vhodný zájemce o koupi, s nímž bude organizační složka jednat o uzavření smlouvy, zjistí ve výběrovém řízení.
Doposud nebyl přijat zákon, který by měl uvedené ustanovení novelizovat. Pokud by k tomu došlo, pak samozřejmě budete moci usilovat o pozemek dle nových pravidel.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.