Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vyprojektovali jsme "Dům se služebními byty" pro jednu firmu ve Vysokém Mýtě. Máme souhlasná všechna závazná stanoviska (koordinované životního prostředí, územní plánování, krajská hygiena, požární ochrana).   Městská rada nám napsala, že neumožní napojení na inženýrské sítě v městském pozemku a nové dopravní napojení.

Má na to prosím město právo? Jejich nesouhlas nebyl nějak odůvodněn. Předem děkuji za odpověď a v příloze zasílám vyjádření města a koordinační výkres. S pozdravem Ondřej.

 

ODPOVĚĎ:
Město v tomto případě vystupuje jako jakýkoli jiný vlastník pozemku – tzn. že záleží pouze na jeho rozhodnutí, zda svolí k použití svého (městského) pozemku k uložení inženýrských sítí a vybudování sjezdu či nikoli. V této věci nebylo zahájeno žádné správní řízení, tzn. že město není povinno své rozhodnutí odůvodňovat – takto stručné oznámení zcela postačuje.
V současné chvíli je tedy zapotřebí buď přimět město, aby své rozhodnutí změnilo, anebo hledat jiný pozemek, který by mohl být pro potřeby vyprojektované stavby použit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.