Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (2 hlasů)
Obrátil se na mě známý, jestli bych jej nezastupoval při řešení mimosoudního i soudního vymožení několika pohledávek. U mimosoudního vymáhání jsem zorientován. Můj dotaz se vztahuje na vymáhání soudní. Jsem právník, ne advokát, nepříliš zkušený v této problematice. Předpokládám:

Využívali bychom institutu platebního rozkazu, tedy návrhu na jeho vydání. Vzhledem k tomu, že nejsem advokát, zastupoval bych známého na základě obecné plné moci (jako obecný zmocněnec). Jako obecný zmocněnec bych za žalobce podával i samotnou žalobu. Do návrhu na vydání platebního rozkazu uvedu žalobce a pod jeho údaji uvedu "zastupovaný obecným zmocněncem..." s mými údaji. Na moji adresu budou tím pádem rozesílány všechny relevantní dokumenty soudu. K žalobě (návrhu) přiložím plnou moc na mou osobu s ověřeným podpisem žalobce. Je tento předpodklad správný? Děkuji, Svatopluk

ODPOVĚĎ:
Ano, uvedené je v souladu s právem. Nezapomeňte, že obecný zmocněnec nemá nárok na odměnu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.