Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pomáhal jsem kamarádovi stěhovat věci. Věci byly bohužel kradené, nevěděl jsem to. Na Policii řekl, že jsem byl u krádeže v domě s ním. Byl v sociálně složité situaci, takže měl půjčené mé oblečení - ve vykradeném domě mé prachové stopy. Samosoudkyně mě odsoudila k nepodmíněnému trestu, odvolal jsem se.

Jsem bez zaměstnání a doma jsem si při štípání dřeva způsobil otevřenou zlomeninu holeně. Se kterou se teď léčím. Nemám možnost se dostavit k soudu, protože cestu autobusem nezvládnu a pracovní neschopnost nemám vzhledem k tomu, že jsem v evidenci úřadu práce ÚP. Děkuji, Svatopluk

ODPOVĚĎ:
Pokud se chcete omluvit ze soudního jednání z důvodu nemoci nebo úrazu, jistě tak učinit můžete, ale udělejte to, co možná nejdříve, aby Vaše jednání nebylo bráno jako snaha vyhnout se soudnímu jednání. Pokud Vám do jednání nezbývá moc času, zavolejte na soud a omluvte se, chtějte mluvit přímo se soudkyní nebo soudcem. Lepší cestou je písemná omluva, kam nelépe doložte lékařskou zprávu o Vašem zranění. Soudu ukážete dobrou vůli, když mu sdělíte, kdy zhruba budete schopen se k soudu dostavit, nesdělujte konkrétní termín, ale jen měsíc, kdy byste mohl být již zdravotně v pořádku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.