Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím Vás o radu jak postupovat. Od roku 2012, kdy byla podána žaloba z titulu uznání dluhu, kterou žalovaná podepsala za úvěr, který za ní zaplatili, jsem v jednání se Slovenským soudem, kterému jsme několikrát posílali podklady včetně kopie příslušného uznání. Žalovaná napadla žalobu promlčení a celá věc se vyvíjí tak, že je slovenský soud vyzývá neustále k výpovědi.

Jednu již absolvovali tady v České republice na vlastní žádost, kdy před předvoláním jim soud neposlal otázky které byly požadovány zodpovědět, ale ani je neinformoval o tom, že je v ČR budou vyslýchat. Na našem soudu jsem vše zodpověděla a přišla další předvolání ze slovenska. Už nevíme co dělat, neobdrželi jsme ze strany žalované resp. soudu jediný papír nebo info na co se vlastně odvolává o promlčení a jak toto dokazuje, protože to dokázat nemůže, a všechny důkazy a dopisy na předvolání chodí jen jim. Můžou se již nějak bránit? Děkuji za informaci Jitka

ODPOVĚĎ:
V dané věci bude třeba vyčkat na nařízení jednání a tam celou situaci vysvětlit. Účastník řízení má právo kdykoliv nahlížet do soudního spisu, aby zjistil, jak se věc vyvíjí, nicméně byste za tímto účelem museli jet ke slovenskému soudu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.