Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Odpovědní lhůta, lhůta na odpověď na odvolání občana: napsali jsme odvolání na stavební odbor Středočeského kraje, 7.5. 2016 nám přišlo vyjádření, že celou věc předávají na stavební odbor Magistrátu města Kladna, odvolávali jsme se ve věci odstranění stavby - resp. movitého domku, který není pevně spojen se zemí.

Do dnešního dne nám nepřišlo žádné vyjádření z kladenského úřadu. Jaké jsou lhůty pro vyřízení podání odvolání? Nebo to, že nám nepřišlo vyjádření k odvolání máme chápat, jako souhlasné stanovisko? Děkuji za odpověď Kamila

ODPOVĚĎ:
Stavební zákon lhůty pro vyřízení odvolání neupravuje, proto se použije podpůrně správní řád.
Dle ust. § 88 odst. 1 správního řádu správní orgán, který napadené rozhodnutí vydal, předá spis se svým stanoviskem odvolacímu správnímu orgánu do 30 dnů ode dne doručení odvolání.
Dle ust. § 90 odst. 6 správního řádu rozhodnutí v odvolacím řízení vydá odvolací správní orgán ve lhůtách stanovených v § 71. Lhůta počíná běžet dnem předání spisu odvolacímu správnímu orgánu k rozhodnutí.
Dle ust. § 71 odst. 3 správního řádu pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení, k nimž se připočítává doba
a) až 30 dnů, jestliže je zapotřebí nařídit ústní jednání nebo místní šetření, je-li třeba někoho předvolat, někoho nechat předvést nebo doručovat veřejnou vyhláškou osobám, jimž se prokazatelně nedaří doručovat, nebo jde-li o zvlášť složitý případ,
b) nutná k provedení dožádání, ke zpracování znaleckého posudku nebo k doručení písemnosti do ciziny.
Primárně je tedy odvolací orgán povinen vydat rozhodnutí bez zbytečného odkladu, jinak do 30 dnů ode dne předání spisu. Tato lhůta může být prodloužena v souladu s výše uvedeným ust. § 71 odst. 3 správního řádu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.