Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Podávali jsme žádost na Úřad práce o navýšení příspěvku na péči (ze 3. stupně na 4. stupeň). Žádost o navýšení byla zamítnuta, rovněž tak odvolání. Podali jsme tedy správní žalobu k soudu. Chtěl bych se zeptat, jestli je možné podat novou žádost o navýšení příspěvku (správní žaloba není ještě rozhodnutá)?

Zajímá mě jestli lze podat správní žalobu a novou žádost souběžně, jestli se to právně nevylučuje (např. jestli by z důvodu podání nové žádosti o navýšení byla pak zastavena žaloba). Předem děkuji za odpověď. Evžen

ODPOVĚĎ:
Novou žádost o změnu výše příspěvku (jeho navýšení) můžete podávat opakovaně. Postup pro jeho případné přiznání je pak vždy stejný – proběhne šetření, zda jsou splněny podmínky stanovené zákonem pro jeho zvýšení.
Probíhající soudní řízení nebrání tomu, abyste podal novou žádost. Soudní řízení by podáním nové žádosti zastaveno nebylo, jelikož jste podal žalobu proti konkrétnímu rozhodnutí, které se neruší podáním nové žádosti o navýšení příspěvku na péči.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.