Počet stránek ve webu: 43.381

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dnes (29.11.2016) a v dopoledních hodinách mě zastavila hlídka Policie a při dechové zkoušce jsem nedýchal 0,26 a podruhé po 5 min 0,25. V rámci nervozity jsem bohužel přiznal, že jsem byl na pivu a to konkrétně od 20:00 - 23:00 a měl jsem 4-5 piv. Nic víc. Dostanu vyzvání na úřad, kde dostanu pokutu, jen musím udělat vše abych nepřišel o ŘP.

Žádný podobný delikt jsem nikdy nespáchal. Prosím o jakoukoli radu. Předem děkuji. Karel

ODPOVĚĎ:
Za spáchání dopravního přestupku "Řízení pod vlivem alkoholu (do 0,3 promile) " nejsou v rámci bodového hodnocení řidičů přičítány žádné body. Tento přestupek nelze řešit v blokovém řízení udělením blokové pokuty, ale po spáchání přestupku je s řidičem zahájeno správní řízení. Ve správním řízení pak hrozí sankce 2.500 – 20.000. Za spáchání tohoto přestupku se udělí i zákaz činnosti (zákaz řízení motorových vozidel), konkrétně na 6 měs. - 1 rok.
Je zde možnost (podle okolností) pokusit se zvrátit možný nepříznivý výsledek postižením případných procesních chyb v řízení, nicméně pro jejich odhalení (pokud budou) jsou nezbytné znalosti potřebných předpisů. Je zde tedy možnost obrátit se na advokáta (kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz), který dokáže na základě svých zkušeností a znalostí tyto případné chyby odhalit a zajistit mj. náležitou ochranu Vašich práv, aby případná újma byla co nejmenší.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.